loggalogga
Grindstugan

Musiklektioner i Malmö

Klassiska Musikskolan drivs av pianisterna Håkan Quennerstedt och Johan Reis. Skolan grundades 2013 och har idag 200 elever i alla åldrar. Vi erbjuder undervisning i:

• Piano    • Sång    • Orgel    • Cello    • Flöjt    • Klarinett    • Gitarr    • Kör    • Grundkurs

• Piano    • Sång    • Orgel    • Cello    • Flöjt   

• Klarinett    • Gitarr    • Kör    • Grundkurs   

Vi välkomnar alla, såväl barn som vuxna, nybörjare och fortsättningselever som vill utveckla sina tekniska och musikaliska färdigheter. Skolan är belägen i Hedbergska Husets två grindstugor i Slottsstaden. I denna inspirerande miljö sker undervisning i form av individuella lektioner, gemensamma lektioner, kör och mästarkurser.

Anmäl intresse här »

Lär dig av utövande musiker

Våra lärare är högt utbildade musiker, och är aktiva i det svenska musiklivet. Vi vet hur viktig inspiration och spelglädje är för att utvecklas, men vi är också måna om att bygga en solid grund - hos oss får man lära sig noter från början. Framförallt hoppas vi kunna entusiasmera till ett växande musikintresse.

Våra lärare »

Grindstugan

"Stämningen på skolan är alltigenom välkomnande och uppmuntrande. Vi kan verkligen rekommendera skolan och gratulerar oss själva att vår pojke fått en plats där."


"Våra barn längtar alltid till nästa lektionstillfälle."


"Helt underbart ställe att få fatt i din sångglädje igen. Tack!"

Läs mer...

"Vår pojke Harald har i tre år varit elev på Slottsstadens Pianoskola. När han vid nio års ålder steg in på skolan första gången hade han tidigare inte visat något större intresse för att spela ett musikinstrument. Men på några få lektioner kunde hans lärare Håkan plocka fram en entusiasm för pianospel och en musikglädje hos Harald som hållit i sig. Han övar varje vecka utan påminnelser och ser fram emot varje lektion.

Stämningen på skolan är alltigenom välkomnande och uppmuntrande. Lärarna vid den här pianoskolan är både konsertpianister och pianopedagoger, vilket vi märker är en jättebra kombination och inspiration för eleverna. Vi kan verkligen rekommendera skolan och gratulerar oss själva att vår pojke fått en plats där."


Ulrika och Torbjörn Söderström, föräldrar till Harald


"Fantastiskt fin liten pianoskola! Mycket duktiga, engagerade lärare i mysiga lokaler med bra instrument. Kan varmt rekommenderas, både till nybörjare och erfarna."

Sara Håkansson, mamma till Ottilia


"Isa började spela piano ganska sent, som tonåring. Men med Jespers fantastiska sätt och pedagogiska sätt att lära ut på lärde hon sig bli bekväm med pianot. Hon längtar till varje lektion och gör stora framsteg hela tiden tack vara Jespers tålamod och pepp. Finns ingen musikskola jag mer skulle kunna rekommendera. Den bästa som finns och med ytterst god stämning."

Maria Liljegren, mamma till Isa


"Johan är en fantastiskt duktig och omtyckt lärare. Våra barn längtar alltid till nästa lektionstillfälle. Pianoskolan ligger i en charmig liten grindstuga med en personlig och familjär atmosfär."

Sofia Tholerus, mamma till Klara & Erik


"Detta är verkligen en härlig pianoskola. Vår son har nu varit elev hos Johan i snart två år. Vi är mer än nöjda med Johans pedagogiska förmåga och engagemang. Rekommenderas varmt!"

Carsten Tode, pappa till Stellan


"Jag brukar säga att jag har hittat världens bästa pianolärare åt mitt barn. Jag har själv spelat mycket, och vet vilken nytta man har av goda grunder. Förutom glädjen i att spela är pianot ett bra sätt att bygga upp sitt självförtroende genom att ofta göra små framsteg. Mitt barn är inne på sitt fjärde år, och har fått utvecklas i sin egen takt. Det verkar ha hänt massor inom pedagogiken. Jesper är en sån pianolärare du önskar att du själv hade fått lära dig spela för. Jag har själv börjat ta lektioner igen och håller på att beta av min bucketlist. Den här terminen har jag lärt mig den sista pianoläxan jag inte gjorde färdigt för 25 år sedan. Det är aldrig för sent!"

Hanna Frost


"Helt underbart ställe att få fatt i din sångglädje igen. Tack!"

Johan Hagström


"Inspirerande och pedagogiskt och inkännande! Båda barnen i skola hos Håkan och är alltid lika glada att se honom!"

Mattias Ermedahl, pappa till Ella & Hugo


"Vi vill gärna dela med oss av våra och vår son Emils mycket positiva intryck utav pianoläraren Jesper Olsson och Slottsstadens Pianoskola. Sedan Emil började hos Jesper har han utvecklats otroligt mycket och man skulle inte kunna tro att han endast spelat piano i knappt fyra års tid. Emil tycker mycket om hur Jesper lägger upp lektionerna, de ger honom hela tiden mer spelförståelse och en drivkraft att prestera på sin toppnivå. Vi hoppas att Emil kan fortsätta många år till under Jespers ledning. Helt enkelt fantastiskt!"

Erik och Julie Bengtssson, föräldrar till Emil

X Stäng

Aktuellt

Julkonserter i vår nya konsertsal!
Årets julkonserter går av stapeln 17-18 december i vår nya konsertsal i huvudbyggnaden på Nordlinds väg. Missa inte detta!
VT23
Vårterminen drar igång v.3. Välkomna!
Här hittar du hela terminsschemat


logga